Nitelikli


Masaj Nedir?


            Her insan için faydalı olan masaj özellikle ağrıların dindirilmesi için çok etkili olmaktadır. Günümüzde pek çok mekanda spa uygulamaları yapılmaktadır. Masaj salonu alanında en yoğun olan bölge olarak karşımıza çıkmaktadır. Her ilde ve ilçede masaj salonları ve bu salonların daimi müşterileri bulunmaktadır.

 Bir defa masaj uygulamasını alan müşteriler devamının gelmesi için sabırsızlıkla beklemektedir. Spa başlı başına bir rahatlamadır. Kasların gevşemesinde, kan dolaşımının hızlanmasında, ruhun dinlenmesinde spa tekniklerinden yararlanmak mümkündür. Bir terapi şekli olarak bilinen spa  amacına uygun olarak doğru ve güvenilir ortamlarda yapılmalıdır. Bir tedavi yöntemi olarak tercih edilen terapi insan vücuduna çok fazla faydaları bulunmaktadır. https://www.masajsalonu.info.tr/

masaj salonu

 Masajın Faydaları Nelerdir?


            Masaj salonu için gerekli olan tüm donanımlara ve bilgi birikimlerine sahip olan bireylerin bulunduğu bir ilçedir. Bu ilçede terapi uygulamasından yararlanmak isteyen çok sayıda müşteri bulunmaktadır. Müşterilerin beklenti ve isteklerine cevap verebilen spa tekniklerinin faydaları aşağıda yer almaktadır.

 -Kas kramplarında ve yaralanmalarda spa çok iyi gelmektedir.
 -Yorgunluğun giderilmesinde etkili olmaktadır.
 -Uykusuzluk sorunundan kurtulmak için çok faydalıdır.
 -Kemik ve kas hastalıklarının tedavi edilmesinde etkilidir.
 -Ağrılı adet dönemlerinde faydalıdır.
 -Kabızlığın giderilmesi için çok faydalı olmaktadır.
 -Bel ve sırtta oluşan ağrıların giderilmesi için masaj çok etkilidir.

 Spa Teknikleri Nelerdir?

            Spa salonu masaj teknikleri ile müşterilerine hizmet verme konusunda oldukça etkilidir. Tedavi, dinlendirme ve spor amaçlı olarak yapılan masaj uygulamalarının farklı çeşitleri bulunmaktadır. 

Bu masaj çeşitleri arasında İsveç terapisi, Thai terapisi, sıcak taş tekniği, spor spası, tıbbi spa şeklindedir. Ülkemizde ve tüm dünyada bu spa teknikleri ile spa yaptıran kişiler sağlıklı ve dinç bir şekilde yaşamlarını sürdürmektedir. Stresi azaltan ve insanların mutlu olmasını sağlayan spa  uygulamalarından herkesin yararlanması gerekmektedir.

Refleksoloji Masajı Nedir?


            Ayaklardaki belirli olan noktalara uygulanan spa çeşidi olan Refleksoloji masajı kökeni Uzak Doğu'ya dayanmaktadır. Nörolojik hastalıkların giderilmesinde ve vücuttaki gerilimin azaltılmasında etkili olmaktadır. İlk olarak Refleksoloji masajının uygulandığı yer olarak Çin bildirilmektedir. Tamamlayıcı tıp kategorisinde bulunan Refleksoloji spası beden içerisinde yer alan serbest enerji akışını sağlamaktadır. Hem etkili hem de zararsız bir yöntemdir.

 Ayakların vücudun aynası olarak görülmesi ve buna bağlı olarak ayaklara spa yapılması insan vücudunun rahatlaması için etkili olmaktadır. Ayakta yer alan her nokta insan vücudunu temsil etmektedir. Bu bölgelerin spa yolu ile uyarılması sonucunda vücuttaki ağrılar ve sorunlar giderilmektedir. Masaj salonu refleksoloji spası konusunda da eğitimli bireyleri kapsamaktadır.

 Refleksoloji Masajı Nasıl Uygulanır?


            Ayak yabanında yer alan noktalara el ya da parmak yardımı ile basınç yaparak spa yapılmaktadır. Uygulama sırasında spanın rahat bir şekilde yapılması için spa yaptıran kişinin uzanması ve kendisini iyi hissetmesi gerekmektedir. Parmak dışında çubuk yardımı ile de spa uygulamasını yapmak mümkündür. 

Vücutta yer alan sorunlu bölgeyi temsil eden ayaktaki noktaya uygulanan basınç sırasında spa yaptıran kişinin bir miktar acı hissetmesi normal kabul etmektedir. Masaj salonu spa yaptırmak isteyen kişilerin her türlü isteklerine yanıt bulmaktadır.

 Refleksoloji Masajı Yararları Nelerdir?


            Masaj salonu spa uygulamasının ardından tüm bedene spa ile birlikte bir rahatlama hissedilmektedir. Sinir sisteminin rahatlaması konusunda etkilidir. Derin bir şekilde dinlenme sağlar ve kan dolaşımının hızlanmasında etkilidir.

 Uyku sorunu çekenler için refleksoloji spası çok etkilidir. Kolay bir şekilde uykuya dalma konusunda yardımcı olmaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili olmaktadır. Vücudun toksinlerden arındırılmasında faydalı olmaktadır. Enerji akışının dengelenmesini sağlamaktadır. Pek çok hastalıkta büyük ilerleme sağlama açısından etkilidir. Stres ve anksiyete bozuklularına da iyi gelmektedir. 
Konoyla ilgili detaylı bilgi almak için linke tıklayınız. 



Yorumlar

Popüler Yayınlar